Juan de Fuca trail – Canada

Datum: 14-7-2017

Plaats: Vancouver Island, British Columbia, Canada

De Juan de Fuca Marine Trail is een 47-kilometer lange wandelroute langs de zuidwestkust van Vancouver Island, Canada. Wij lopen het eerste deel van de trail en starten bij China Beach. Na de eerste kilometers lopen we door het regenwoud en passeren we een hangbrug. Daarna bereiken we al snel Mystic Beach, waar ook gekampeerd kan worden.

 

 

Iemand heeft een langs de kliffen een touw aan een boom gehangen. Al snel slingeren we een paar meter boven het strand. Op het strand liggen veel grote stenen en kiezels waarmee heel veel steenmannetjes zijn gemaakt, een prachtig gezicht.

 

 

We vervolgen daarna de trail tot Bear Beach. Vanaf het pad krijgen we regelmatig mooie uitzichten over de Pacific Ocean met in de verte de bergen van het Amerikaanse vaste land.

 

We rijden met de camper naar het laatste stukje trail, botanical beach and bay. Tijdens dit deel komen we op ons pad een beer met jong tegen. Daan was al een stuk vooruit en had niet in de gaten dat er een beer tussen ons en hem in was gekomen. Toen hij terug naar ons wilde lopen stond hij bijna oog in oog met de beer. Gelukkig toonde de beer weinig initiatief en sloeg hij dit maaltje over…….